Malifaux – Lilith’s Brood

Što je Malifaux? Ukratko – skirmish-level tabletop wargame (kol’ko “buzzwordova”…) koji umjesto kockica za razrješavanje problematike koristi standardni špil od 54 karte (52 karte plus dva jokera). Wikipedia ima malo opširniji opis, al’ fakat malo. Ukratko, to znači da je za igru potrebno (relativno) malo modela (do 10) da bi se moglo igrati i uživati u Malifauxu.

Malifaux je svijet sličan Zemlji u viktorijansko doba. Osim kaj ima magije. I gremlina. I velikih plišanih medeka koji vam žele odgrist’ glavu. I ostalih raznih spodoba (nemrem nać’ bolji link sa galerijom modela). Uglavnom, spoj viktorijanske ere, steampunka, horrora i burtonovskih modela začinjeno sa bolesnim humorom. (Zvuči k’o da recenziram neki film).

Lilith's brood start set, Fate Deck i Cherub

Nedavno je prijatelj iz UK-a predstavio Malifaux nekolicini nas i svima nam se svidio način igre. Nakon nekog premišljanja pala je odluka, nabavit ću si Lilith’s Brood start set. I prošli tjedan je isti sretno stigao u moje ruke.

U starteru dolazi Lilith (Master), tri Terror Tota i Mature Nephilim. Kao dodatak na sve to uzeo sam i Cheruba koji je Lilithin totem model.

Za divno čudo, preko vikenda našlo se jedno 3 sata slobodnog vremena (u kasni noćni sat, naravno) pa sam uspio očistiti i zalijepiti modele, te ih postaviti na njihove baze. Modeli su metalni, detaljni, nije ih bilo potrebno pretjerano puno čistiti od “otpadaka” koji nastaju pri lijevanju modela,  i relativno su lagani za slaganje. Mali problem je bio nalijepiti ruke na Terror Totove jer su prokleto sitni sami po sebi.

Lillith Brood - složeno i bazirano

Ovo je bio prvi put da sam odmah u startu krenuo raditi baze (i to od green stuffa (GS), ni više ni manje), tak da ne izgledaju bog-zna-kaj, ali za početak čist’ dobro. Kod rada sa green stuffom treba biti pažljiv jer se to čudo lijepi na sve. S druge strane je odlična stvar jer se lijepi na sve. Osim ako površina nije premazana uljem ili vazelinom. Čemu sve to? Ne želim odigrati partiju Malifauxa sa nepofarbanim modelima, kojih ionako imam i previše za Protectorate of Menoth za Warmachine.

Na slici lijevo može se vidjeti kako to sve trenutno izgleda. Sada mi ostaje pričekati da se GS stvrdne pa onda ide patnja sa nanošenjem Vallejo brush-on primera. Pitate se zašto jednostavno ne uzmem primer u spreju? Jako jednostavno – obično radim na modelima usred noći pa su velike šanse da ću, osim modela, zasprejati i X stvari u blizini jer sprej moram koristiti van kuće. Zatvoreni prostor + sprej primer = glavobolja za popizdit.

Toliko za sad, kad krene farbanje doći će i update.

Oglasi
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

Oglasi
%d bloggers like this: